Archive for July, 2007

Saye dah balik

with words we can conquer the world

Hwaa..ah hbs ker cuti 5 minggu..sungguh x pueh hati den..apsal lak bebudak lain ade cuti 2-3 bulan, kiter cuti budak Indon cuti 5 minggu jer..huh!x puas hati ok.tp pape pon dah balik jogja semula..and turn on a new leaf as a 3rd year student..is it suppose to be yeay or sigh.well for me it could be both…sigh coz tonnes of lecture notes to read, yeay coz well, i dunno, meet my frens maybe..dan saye telah menghitung hari untuk next balik ..dan saya mengumumkan kiter ade lagi 70 hari tepat sblm tanggal 7 oktober..
semalam..mase tepon nenek saye untuk memberitau saye akan pulang hari ni, saye hampir nanges..maklum la, bak kate adek saye ‘ko ni manusia lemah’..sbb saye sgt x suke balik jogja..BOSAN ok!!..then when i told my granny that i’ll be home for raye..yeay..then she said ‘Uik, Raye pon balik lagi’..haha..saye ngan penuh slumber ckp’ mesti la nek..haha..nenek saye gelak jer..wat cmner..saye kan Manusia Lemah..
Dan saye akan jadik homesick untuk beberape hari ni spt biase..walopon dah dekat 10 taun dok asrama(well including 1st n 2nd yer of course), saye masih suke nanges like baby..erkk..Saye akan merindui byk org:

1)Mom n Dad..i heart u guys sooooooooo much, Allah jer yg tau

2)Adek beradek saye yg nakal dan ngade2 mcm saye

3)Atok n Nenek yg saye dh anggap cam mak ayah saye sendiri..Allah jer boleh faham knp

4)Kawan2 saye2 yg dah ramai2 grad, n dok melangut kat umah..tanam anggur

5)Reku-reku chan dan Kura-kura Chan (ni ialah spesis kura2..kalo x caye sila rujuk gambar di bwh..sila ambil perhatian.reku2 adelah terbalik kure2..)

6) Streamyx of course..astro x sgt sbb kat sini dah ade byk channel..tenet kat sini jer sengal n lembab cam kura2 cacat

7)dan semua benda kat Mesia..x termasok pekerja2 Indon kat umah saye ok!

70 hari lagi..haha..sengal kan saye ni..kannyer jauh sgt..tp..bak kate saye..BUKANNYE ADE APE KAT JOGJA NI..grrrrrrrr.

Criter adek saye

Ade la satu hari ni, saya ajar adek saye cmner nak wat karangan B.M, jadik sy tlh suruh adek saya Jijie, untuk wat satu karangan bergambar ni..kena bina 5 ayat dari gambar trsbt..pastu stlh saye nak semak kerja tersbt, sayeterkaget kat satu ayat ni,..sila rujuk gambar di bawah:

Dan ayat yg adek saye buat berdasarkan gambarajah di atas:

Ye..sila perhatikan pada ayat 4: Abang Arif pula sedang menunjukkan pice(peace sbnrnyer)

Saya terus x jadik marah kat adek saye yg sengal sbb klakar sgt..selambe jer tulis ayat gitu dlm bhs melayu..pencemaran bahasa betol..cikgu bahase Melayu dier pon pnah report kat parents saye sbb ayat2 dier dlm karangan amat sengal kreatif..bak kate bapak saye..’Main ikot pale otak dier je..’..haha..Jijie..Jijie Selamat Mengahadapi Ujian.

Cuti cuti n jalan2

Waaah..lame gell x apdet..sgt bizi ok..ye la tu bizi. ok short story selama 2 minggu x apdet

7-11 July: Pergi S’pore

pergi s’pore kali ni pada saye amat bermakna sbb saya dpt menyaksikan secara live full dress rehearsal National Independance Day mereka. Untuk meyaksikan parade mereka sila tekan sini. Sgt best..seriyes..saye x sangka dari pada org biase hingga kepada Perdana Menterinya pon turut turun padang untuk wat rehearsal jer..baru rehearsal..dan National Day Parade Pada tahun ini diadakan di Marina Bay.X jauh dari hotel saye iaitu Marina Mandarine Hotel hotel best giler x tipu. ok lah korg tgk moviie tu jer dah leh gambarkan betapa meriahnyer sambutan merdeka diorg. Sempat pulak sblm gi s’pore kat airport jumpe Dato’ K ngan anak dier yg bongsu..erkk..excited ko Doyot..pehal?..haha..x de la, dapat jumpe live ni best sket..leh tgk apsal Siti suka sgt kat Dato; K tu hensem sgt ker..dan jawapan untuk soklan saye tu rasenyer biarlah saye jawab sendiri..hakshaks..opss..ok back to topic..For this time NDP, the floating platform is the world largest floating platform, where on that platform,is their ice ring, best aku tgk siorg skating, cam Walt Disney nyer performance lak..

kat bawah nih pics yg sempat saye snap ngan kamera saye..sengal betol sumer gambar yg saye amik sbb kamera saye telah merajuk ngan saye, menyebabkan sumer gambar ade line n agak kabur imej dier..dier dah x seperti dulu, sgt macho n merah mengancam, dier telah menghampakan saye buat pertama kalinyer..humm, kamera kamera, aku beli baru karang..

ni video..sesiket jer leh amik..huhu

sila JGN salah sangka.ni air mineral ok!

hotel saye.. saye suke tgk tivi dier yg besar

org hotel ni cam tetau jer aku suke stroberi


finish.makan ngan penuh kepuasan
marina bay at nite

Esplanade and S’pore City

world largest floating plantar ker platform..herkk..

Clifford Pier. Erk btol ek aku eja.huhu

saya dan Chowder soup yg lezat banget..

nikmat makan sebenar..haiyyakk..
kalo dtg lagi..aku nak gi restoren fish n chip ni lagi

11-15 July: Balik Kampung

Actually this time nyer balik kampung adalah disebbkan atok saye masok sepital disbbkan oleh gastritis. dan dier telah dimasokkan ke Hospital Jasin Melaka selama lebih kurg 3 hari. Memula Dr diagnose atok saye sebagai AGE atau Acute Gastroenteritis, tp malang sungguh bagi Dr tersebut selambe jer kena sound ngan pakcik saye yg merupakan seorg Dr juga…

Pakcik Saye: mcmaner awak boleh diagnose dier sbg AGE? Dier ade ciri birit?

Dr Jasin: erkk..x de plak

Pakcik Saye: Dier demam ker?

Dr.Jasin: x plak

Pakcik saye: habis tu awak boleh senang2 jer diagnose dier sbg Gastroenteritis dissbkan dier vomitting jer..erk..mane boleh, this patient is having gastritis not gastroenteritis. So sekrg this patient is having dehydration. dan awak bagi dier infusion 2 paint jer..mane cukup, kena bagi dier for starting 5 paint pastu turunkan 4 paint..this is basic..

Saye dengar jer, terus terdiam..huhu..saye pon dah tercengang kat situ, sbb saye pon bukannyer tau sgt..tgh blajar lagi la..gomenasai..

16-21 July: Balik Johor Bharu
Hampeh betol ingt nak wat attachment, alih2 penuh lak Hospital Sultanah Aminah Julai ni. Tp saye ttp pergi jugak ke HSA, saje, nak jugak blaja, ingt budak Ireland je ker nak blaja..budak Indon pon nak la..senget betol..haha..sebenarnye salah sendiri, sbb x apply awal2..huhu..x pe lah, at least ade jugak menda yg dpt saye blaja cuti ni..
kesimpulannyer x best lah balik Johor kali ni..hari2 saye nanges..sedey.., byk menda wat saye sedey kat siniey..huhu..tapi saye ttp cube bergembira..sbb saye x nak cuti saye diliputi berita2 yg sedey..kiter dah besar. jgn nanges2 selalu

My celebrity look alikes

with words we can conquer the world

erk..x same langsung..meh kiter lihat ape yg berlaku biler saye letak gambo lain plaks..

erk..Condoleeza Rice pon ader gak..uish..x sesuai langsung..ngeri jer..nih tang mane lak aku ade keserupaan ngan anuar zain ni..tp yg kali ni, lebih byk aktress cina n jepun lak..huhu..Ade rupe cina ke aku??

mgkin jugak kot…sbb nak dijadikkan citer..dulu mase aku nak gi wat medical check up kat kat Pusrawi jalan Ipoh, mase tu tgh naik bas…tetibe ade sorg auntie cina ni tanyer, kat mak aku, err..Perkim kat jalan Ipoh kan?..mak aku pon ckp la..ha’ah..then the chinese auntie said to my mom,,oo padan la nmpk dier(sambil tunjuk ke arah aku), bawak fail sumer..aku dah..huh??..aku x jawab pape pon time tu..hwaaa..mmg la aku ade mix cine siket..tp xde lah smpi 50%..hanye 25% je kot..x bayek tau..isk isk