Archive for August, 2007

the world is not the end

sori..this post is for invited readers only..made for fightersz.message or chat at doyot85@yahoo.com if u wanna password

si kucing keji

Amaran:entry super duper panjang, leave it if u don’t want to read it

tadi semase makan di Ibu Selamat, saye telah diganggu si kucing keji(bace:stray cat) yg ntah dtg dari mane..dgn x semena2, beliau mendpt habuan berupa kepala ikan dari saye..tahniah kepada kucing keji tersebut. tompok di kucing ittew mengingatkan saye kepd kucing2 saye, yg sudah tentu tidak keji sbb ade tuannye iaitu saye..maka meningkatlah martabat kucing ittew menjadi kucing comel..my first cat was given by my grandma and i named it Tompok. kucing itu amat kecik dan comel mcm saye. kucing itu dikidnap sbnarnyer oleh nenek saye dari rumah adik beliau..owh..semasa saye pulang dari skolah, saye terkezut melihat seekor kucing yg comel berlari2 sambil malu2 ketika melihat saye pulang.haha.shaye amat gembira ketika itu..owh..jantina nyer telah dikenal pasti sbg betina. atok saye ajar kalo nak melihat kucing itu betina atau jantan, sila lihat dari warna kucing ittew,,kalo 3 warna and more, makne nyer kucing betina..tapi slalunyer, saye hanya melihat that ‘down under’ sbb saye tidak reti nak menilai kalo kucing itu kaler belang2..mgkin jantan mgkin juga betina..

Saye jage kucing ittew dgn baik, sbb beliau dapat melahirkan 3 ekor anak yg gemok2 dan cerdik..nnt saye ceritakan knape saye kate mereka cerdik..saye telah melihat sendiri bagaimana si Tompok melahirkan anak beliau..tapi apsal kucing itu kelihatan tenang je lahirkan anak…x de pon ngiau2 seperti org gila meroyan..owh..itulah namanye binatang..ok2..back to topic..saye x tau la nama bapak mereka ape, mgkin juge si Tompok berjumpe kucing jantan idaman hati di rumah sebelah, atau mgkin juge ade kucing keji yg telah merogol(isy..sape lah cipta perkataan ni..x best langsung) beliau. tapi, anak kucing2 tersebut saya namakan Kiki, Fifi, and Mimi..kiki and Fifi adalah jantan, Mimi adalah betina. Jadi, saye telah menyediakan kotak dengan selimut dan kain2 yg tidak digunakan lagi agar mereka berasa selesa.ehehe..mereka mempunyai tali pusat pada awalnye, dan akan gugur pada minggu ke berapa tah..tapi adik saye, sungguh tidak sabar maka beliau telah mencabut tali pusat kucing tersebut..ades..giler keji perbuatan ini..jangan contohi di rumah.

Setelah kucing itu meningkat remaja, dier semakin aktif dan cerdik..pernah satu hari saye dan adik saye telah meninggalkan kucing saye di kawasan kebun..saye dan adik saye telah merentasi jambatan meninggalkan kucing saye iaitu kiki.dgn pintarnye, kucing saye telah menghidu2 tanah untuk mencari bau tapak kaki.ehehe..mcm anjink plak..kemudian beliau dpt mencari saye dan adik saye.ahaha..kemudian kisah si fifi pula, beliau telah berupaya mengejutkan saye pada waktu pagi dgn memijak2 badan saye, sambil mengiau2 di telinga saye suruh bangun pagi..owh..nenek kate saye, kucing tu kejut suruh bangun Subuh(bace:sembahyang)..

Apabila mereka semakin aktif, maka, byklah kucing2 keji yg otai ingin membelasah kucing2 saye yg ,masih membina stamina ketika ittew. ketika itu mereka tidak mempunyai skill lagi untuk membelasah kucing2 keji tersebut, maka apabila pulang ke rumah berdarah2 la telinga leher dan badan2 mereka. Maka adik saya telah melatih kucing2 ittew ala2 komandan dgn mengajar mereka memanjat pagar dan naik ke bumbung rumah..owh..mcmane dier melatih..begini..di rumah saye ade pagar yg ade jaring2..pada mula nye kucing2 itu amat gayat nak naik sbb tinggi..setelah dipaksa untuk naik, maka berjaya lah mereka untuk naik sampai bumbung..di bumbung pulak mcm2 jenis binatang diorg jumpe dan dibawa pulang..(aku rase kucing aku ingt rumah aku drive thru mcD kot..nak makan je bawak balik..hampeh kotor la rumah). owh yeah..mereka juga telah berani memanjat pokok, dan segala macam stunt panjat memanjat lah. pernah juga ade kucing2 otai yg bergadoh2 rbut kucing betina kot, ketika itu saye sdg memegang kucing saye yg mane tah, tiba2 kucing itu takut melihat aksi2 pergadohan kucing2 keji tersebut, maka kucing saye telah mencakar lengan saye sehingga parut saye berbentuk ‘y’..owh..betol2 saye x tipu..mmg parut tersebut berbentuk ‘y’. kalo saye ade wand mcm Harry potter, dah lame saye sumpah kucing2 yg menakutkan kucing saye menjadi babi hitam yg cacat dan hodoh, agar x ditembak org.ahaha.owh aksi2 mereka amat byk untuk diceritakan..

waktu mkn mereka apabila saye makan tghari dan makan malam je..waktu pagi x sempat la, nak gi skolah lagi..mereka amat bertuah dapat tuan seperti saye.aiseh..perasan pulak aku. saye amat menjaga pemakanan mereka..saye akan bagi mereka sayur dan lauk ikan..slalunyer saye bagi mereka makan setelah saye makan, kalo diorg dah ngiau lame sgt, saye bagi sebelum makan la..disbbkan gigi mereka kecil2 x macam gigi saye yg besar mcm kapak, jadi saye harus menumbuk dulu, tulang2 ikan atau pon kepala2 ikan sebelum digaul bersama nasik yg saye letak sayur..owh walopon nasik mereka agak keji, tapi mereka makan sampai menjilat kuku.

saat mandi adalah saat paling horror..saye pernah nanges sbb kucing saye telah dipukul2 sbb x nak mandi oleh adik dan mak saye. pernah ade kucing saye sakit, knape tah pastu bawak jumpe dr haiwan..dr haiwan itu telah suntik kucing itu dan bagi ubat..ubat tu warna oren..saye rase itu adalah placebo sbb kucing saye x de lah baik sgt setelah makan ubat ittew..ubat itu macam pil2 vitamin yg anda boleh jumpe di farmasi spt Vykamin ke ape tah.uhuhu.owhh..saye rindu kucing2 saye yg dulu..mereka semua telah mati, ada yg hilang..atok saye kate, kalo tuan tu sayang tuannyer, saat die rase nak mati, dier x kan mati depan tuan dier, sbb x mo bagi tuan dier sedih..owhh..my beloved cats..skrg di rumah nenek saye ade kucing lain..tapi kucing ittew dan anak2 nye tetap x best mcm Tompok, kiki, Fifi, and Mimi

it’s about me.hehe..kuzco’s line btw =p

ONE OF YOUR SCARS, HOW DID YOU GET IT?
when i was in form 3, jogging at Square back in TKC..huhu

WHAT IS ON THE WALL IN YOUR ROOM?
whiteboard that is never been updated with useful information.heheh

HOW ARE YOU FEELING TODAY?
anger.coz class suddenly postponed

WHAT SONG ARE YOU LISTENING TO?
It’s not over by Chris Daughtry

DO YOU KNOW WHAT TIME YOU WERE BORN?
5.08 a.m or sumwhere aroun 5..hehe

WHAT DO YOU WANT MORE THAN ANYTHING RIGHT NOW?
lots of time and mommy

WHAT DO YOU MISS?
tv3.ehehe..

WHICH DO YOU PREFER HOTDOGS/BURGERS?
Burger special Otai in front of my house..

WHAT ARE YOU CONSIDERED[PREP,GOTHIC,JOCK,ETC??]
skema..

DO YOU GET SCARED IN THE DARK?
uhuhu..yup..often got scold by my mom bcos of this

THE LAST PERSON YOU WENT OUT WITH?
if went to fac, pong..if went to amplaz..belle chan, k.jim, and nani.

WHAT IS YOUR FAVORITE COLOGNE/PERFUME?
Body Shop-Neroli Jasmine

WHAT KIND OF HAIR/EYE COLOR DO YOU LIKE ON THE OPPOSITE SEX?
hair-black/ eye-blue

COFFEE OR ENERGY DRINKS?
energy drinks..coffee is for oldies.ooppsss..

WHAT IS YOUR FAVORITE PIZZA?
Pizza hut cheese burst with super supreme topping..owh yeah..fattening isn’t it

IF YOU COULD EAT ANYTHING RIGHT NOW,WHAT WOULD IT BE?
Secret Recipe Cakes-Choco banana cake..ermmm..drooling already..yeikks

WHO IS THE LAST PERSON THAT MADE YOU MAD?
owh..this i can’t tell..sori

DO YOU SPEAK ANOTHER LANGUAGE?
malay, english, arab(ermm..does it count if I can only say kaifa ha luki?)

WHAT WAS THE FIRST GIFT SOMEONE GAVEYOU?
i would say…baby clothes.. right after i was born..haha

DO YOU LIKE SOMEONE?
ermm ‘blush blush’ yes la..still can’t find someone better than him

FAVORITE CLOTHES?
anything comfortable.

WOULD YOU FALL IN LOVE KNOWING THAT THE PERSON IS TAKEN?
maybe..it’s uncontrollable . haha .like the sing ‘can’t help falling in love with u’

WHAT IS THE BEST WAY TO TELL SOMEONEHOW MUCH THEY MEAN TO YOU?
by showing it, not just telling ’em,

SAY A NUMBER FROM 1-100
21

WHO IS THE PERSON YOU CALL OFTEN?
my mom

WHAT ANNOYS YOU?
cancelling classes

YOUR WEAKNESSES?
bad in memorizing..aiseh..how to become a doctor if i keep staying like this

FIRST JOB?
Salesgirl Assistant at Metrojaya BB plaza..huhu..tobat x mo keje sini lagi

EVER DONE A PRANK CALL?
nope..as far as i remember

WHAT WERE YOU DOING WHEN YOU FILLED THIS?
downloading bit comet..ehehe..belle just thought me how to do this

IF YOU COULD DO PLASTIC SURGERY, WHAT WOULD IT BE?
if and only if i’ll say nothing to be changed..

WHY DID YOU FILL OUT THIS SURVEY?
i don’t know..just to increase my posts in blog maybe

WHAT DO YOU GET COMPLIMENTED ABOUTMOST?
cute? ehehe..even though sumtimes i really dun have an idea why they say that..seriously

WHAT WOULD YOU DO IF ALCOHOL BECAME ILLEGAL?
rejoice. wolcome healthy world.

WHAT DO YOU WANT FOR YOUR BIRTHDAY?
a Porsche.ehehe

HOW MANY KIDS DO YOU WANT?
at least 3. preferable 4+. hahah

WERE YOU NAMED AFTER ANYONE?
in fact Arabian like my name that they want to marry me..eheks..just joking..

DO YOU WISH ON STARS?
nope..khurafat weii

WHICH FINGER(S) IS YOUR FAVORITE?
all of them 😀

WHEN DID YOU LAST CRY?
yesterday because that someone that makes me angry

DO YOU LIKE YOUR HANDWRITING?
nope..so x-sedap-mata-memandang punyer tulisan..

manusia vs malaikat vs syaitan

oh..td, sms melihat mel saye saye jumpe artikel ni, mesej ni dah lame..tp pada saye, manusia ialah spesis yg mudah lupa, dan harus sentiasa diingatkan..

Manusia: “Eh dah subuh dah
Malaikat: “Bangunlah wahai anak Adam, tunaikan solat subuh mu..”
Syaitan: “Alahhhhhh, kejaplah, ngantuk ni…awal lagi…zzzzzzzz”

Manusia: “Nak makan, laparlah”
Malaikat: “Wahai Anak Adam, mulakanlah dengan Bismillah… “
Syaitan: “Ahh, tak payahla… dah lapar ini!! Mmm..sedapnyaaaa”

Manusia: “Hari ni nak pakai apa ye?”
Malaikat: “Wahai anak Adam, pakailah pakaian yg menutup aurat”
Syaitan: “Ehh, panaslah, takde style langsung, nampak kampung!!!”

Manusia: “Alamak, dah lewat!”
Malaikat: “Bersegeralah wahai manusia, nanti terlewat ke pejabat..”
Syaitan: “Ahhh awal lagi..mmm..aaahh? Suruh si X, punchkanlah”

Manusia: “Azan sudah kedengaran.. .”
Malaikat: “Wahai anak Adam, segeralah menunaikan kewajipan”
Syaitan: “Baru pukul berapa..rilexlah. .awal lagi nieii

Manusia: “Eh, eh… tak boleh tengok ni, berdosa…”
Malaikat: “Wahai anak Adam, alihkanlah pandanganmu, sesungguhnya Allah Maha Melihat dan mengetahui!”
Syaitan: “Perggghh.. best tu…rugi ooo kalau tak tengok nie..”

Manusia: “Saudaraku sedang melakukan dosa”
Malaikat: “Wahai anak Adam, cegahlah ia..”
Syaitan: “Apa kau sibuk? Jangan jaga tepi kain orang, lantaklahh

Manusia: “Elok kalau aku sampaikan nasihat ini kepada orang lain”.
Malaikat: “Wahai anak Adam, nasihat-menasihatil ah sesama kamu
Syaitan: “Sendiri pikirlah, semua dah besar, buat apa susah2..pandai2lah

Manusia: “Aku telah berdosa..”
Malaikat: “Wahai anak Adam, bertaubatlah kamu,sesungguhnya Allah Maha Pengampun… Syaitan: “Tangguhlah dulu, lain kali boleh bertaubat… lagipun muda hanya sekali.rugila. ..(kalau sempatla ha ha)”

Manusia: “Kalau pergi disko, mesti seronok!”
Malaikat: “Wahai anak Adam, kakimu ingin melangkah ke jalan yang dimurkai Allah, berpalinglah dari jalan itu ..”
Syaitan: “Jangan bimbang, tiada sesiapa yang tahu…Jomlahhh

Manusia: “Uuhhh letihnya arini..tak solat lagi nieee
Malaikat: “Wahai anak Adam, taatilah Allah dan RasulNYA, kebahagiaan di dunia dan akhirat untukmu. Solat itu
Syaitan: “Hey anak Adam, ikutilah aku, kebahagiaan di dunia (sahaja) dan kebahagiaan di akhirat (jangan mimpilah) untukmu…”

beauty is pain?? and doyotictionary

with words we can conquer the world

oh…smlm i was too tired to blog up..so just got up from bed, and the idea..wooshh gone afta got tramped by the Decepticon robots.zik zak zok zek..Doyotron transform..owh yeah..and just been rejuvenated afta havin’ good sleep..haha..smlm si Shanjay tlh bace blog aku kat lbrary komputer..bace2 kuat2 plak tu..pastu gelak2 ngan k.jim..hampeh la..malu la wei bace depan aku..chess..haha..tp yg klakar, shanjay x phm bhs singkatan yg aku gunekan..owhh..aku baru tau..singkt sangat ke bhs aku..oleh itu aku telah dpt idea untuk membuat Doyotictionary..x boleh beli dimn2, hanya dlm blog ni je..so maybe at end of this blog i’ll give those i line that i or we always use..huhu..

so smlm, hbs kelas, kawan saye ajak pergi LBC,..London Beauty Center..uuuuuu…huhu..ye..aku dah gi LBC..ade masalahh..ye..aku ade masalah ngan muke aku nnt nak kawin amik gambar,x kan x nak cantik..haha.owh..tolonglah..shakit giler..nnt2 lah baru aku gi lagi..adeh..teringt pon dah rase sakit..tp murah beb..50 rb rupiah jer..Ya Allah..mase memula tu, aku cam geli giler, sbb dier urut2 kat muke..pastu, sbb dier urut lembut sgt..aku rase cam kene geletek..kikiki..aku tahan gelak giler..sbb aku x boleh la org sentuh2 aku ni..geli..hhaha..aneh kan aku.owh..pastu, nak dibuat cerita smlm, mase ade sorg mbak cosmetic yg membuang segala anasir kat muka tu, mase tgh cucuk2 muke, rambut dier kena muka aku..mesti la geli..pastu mase tgn nak garu muke aku, terkena muke dier..opss..aku x nmpk la.mate tutp..haha..sri mbak..dah la dier yg cucuk muke..aku dlm hati, jgn la mbak ni balas dendam cucuk muke aku lagi kuat..huhu..adeh..tp meleleh la air mata walopon x dipaksa, tapi berlinang la air mata sebutir dua..adeh..sakit tau..
Doyotictionary:

aka:also known as
kat:dekat
wat:buat
x:tidak
mn:mana/mane
nk: nak
jgn:jangan

oh..aku dah x tau nk letak ape..cos basically, all those words adalah perkataan yg kiter slalu gune..tp mgkn ade yg x biase lagi kot..huhu

normal vs x normal

with words we can conquer the world

hari ni saye asyik dgr perkataan normal je..bosan deh…

1st normal situation:

Hari ini, saye jadik dr tipu2..oh..x pe2 doakan saye jadik dr betol2 ek..ok..tadi setelah jadik dr tipu2 berdasarkan patient tipu2 juga..saye telah mendiagnose seorg patient yg jugak tipu2 sakit perut aka diarea..ohh..selepas itu dier telah tipu2 kawan saye kater dier sakit batok dah 2 bulan..owhh…dan saye juga telah tipu mengatakan respirasi rate normal..pdahal saye x kira pon brape respirasi rate dier sbb sumer pon saye rase normal..ye saye telah menulis kat dlm medic rekod bhw patient diare normal..owhh.ade ke diare normal..dah name diare x de lah normal kan?hahaha..dah la saye x pakai jam..jadi saye telah tipu2(bace:pura2) tgk jam di tgn..yg invisible..aku lupe jam aku mati..chess..owh..semasa pemeriksaan, saya harus tanye ke patient, kerja ape..dier jawab x kerja..pastu dier cakap kat kawan saye dier buruh..setelah saye wat pemeriksaan abdomen, maka terserlah la six pad beliau jadi saye tau, beliau tipu saye..saye tau die kerja buruh..chess.berani ko tipu aku..dan semasa saya wat percussion(bace:ketuk2 perut..haha..gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati.)saya pon cakap patient ni normal, click and gurgles iaitu bunyi perut kiter juga normal..owhh..normal normal..

situasi2:

Saya telah hantar Baby Haku saye yg manje(bace:skuter) ke kedai YangMahal (yamaha la..hehe) sbb saye rase baby saye x normal..sbb saye rase alignment dier lari2..kalo dier ditiup angin lintang dier jadik conscious(bace:malu2 sbb berasa seksi), jadik dier main lari2 la..saye yg rase..sekali biler mekanik yg hensem ittew kate, ‘normal mbak'(bace:normal cik), saye dah huh?? dier terangkan la, motor aka skuter saye ni, jenis yg suke terbuang2 di jalan, bukan maksud senang dibuang ke dlm sunga atau tong sampah, tapi melayang..especially saat belok..pastu dier suruh wat ape tah kat tayar..owhh..dah la siap gelak2..chess.aku dalam hati..malu seyh..x pe2..aku perempuan..x de la malu sgt..hahaha..aku kan Manusia Lemah..haha

situasi tidak normal:

hari ni, x de letrik dari lepas subuh sampai saye balik dr skolah dalam pukul 12.30..amat menakutkan saye sbb jalan jadik jam..memandangkan x de letrik untuk lampu isyrat..owhh..mase balik skolah tadi lagi horror..perghh..seriyes..x pnah saye nampak kes sebegini spnjg saye jadik penunggang motor berhemah la.hahaha..saye telah berani mengangkat tgn, suruh kereta berenti sbb saye nak lalu..haha..daulat betol ko..haha..betol la tindakan saye..dari aku habis kan minyak yg baru top up nak tunggu sumer kereta blah, baik saye suruh diorg berenti, bagi Baby Haku dan saye jalan..saye kecik je..bak kate arep..’our future in ur tiny hand’…chess sekali lagi..owhh..otak saye masih berfungsi normal..Alhamdulillah..masih byk perkara yg nak saye ingt nak dlm pale otak yg kecik ni..

Here we are again

with words we can conquer the world

just about few days ago the juniors registered as a new batch of 2007 in UGM..and yesterday the JPA officer, En Azrey did introduce us to the juniors, and so how it started our bond as Malaysian student. But before that En Azrey, sudah kasi itu warning oo..warning ape?warning ape?oo..perkara ni tidak boleh disebarkan umum.tapi En Azrey told us that this ‘thing’ had been well known to the students in overseas like U.S, U.K, and mane2 tah lagi yg JPA hntr, but basically, to tell ya..every benda mesti lah ade pros and cons..huhu..so smlm met my juniors back in college. Izyan, n her batch name is kecik from Mahsuri Red house..Pongky said my junior otai, Jas pon..oit korang ni komplot ker?chess..budak TKC otai ker..kate girl school..tp Idid kate aku otai..ye ke?..korg jawab sndirilah.huhu. haha..tapi ade satu kejadian dimana..ade lah some juniors i will say..yg biler ditanye kost kat mane?, then dier cakap, owh..fakultas Kedokteran..i was laughing half to death.kahkahkah..bkn la sbb diorg ni bengong ke ape..tp sbb insiden tu cam klakar giler..oh ye..btw, kost is hostel..bukan course yg u amik la..ala..x pe.kitorg pon dulu cam tu..org yg menaip ni la sape lagi..owh..sebut pasal kost ni, mlm tu jugak aku ngan pong dtg ke kost diorg kat Pondok Elmira..nama pon pondok..mmg sedey la kost diorg tu..x reti nak ckp camner..huhu..walopon kost diorg ngan kost aku dekat..tp diorg lagi masuk dalam2..owhh.amat scary oo..i tell ya..even the road pon scary..and we have to pass this spooky bridge..haha..spooky enuff la for me to left pongky at the bridge and rode off wif my motorbike ..haha..jahat aku kan..sori pongky..tapi aku amik la balik dier..aku pon baik jugak..hahaha..owhh..sebut pasal kost mereka yg sedey ittew..dah la kost tu kecik, spooky, bilik kecik, pastu, lampu kejap ade kejap x de, pastu x de tivi, pastu x de peti sejuk pastu x de internet n tivi kabel cam kitorg, pastu tmpt masak diorg pon cam tmpt tikus beranak jer..amat scary la wei..pls deh .JPA paid to ‘someone’ la about 2500 ringgit..then i was told by the juniors that this kost is less than 100 ringgit per month..so basically in Indonesia, we have to pay for a year.sbb diorg x nak korg pindah2..huhu..so if u calculate, the total would be like 1200 ringgit more or less..so, where is the other 1300 ringgit..banyak betol ko makan..juniors dtg ade la dlm 31 org perempuan..lelaki brape tah…so kire sendiri la..isy2…pls deh..jgn la makan byk sgt..mmg la ade komisyen..but not that much la..kesian betoll..seriously i think they should change their kost..nnt kalo aku amik gambar aku tunjuk la da scary bridge and the pondok..huhu..tapi juniors kali ni best la..hopefully diorg x kerek la smpi biler2..klakar giler..haha..gelak je sepanjang malam gi kost diorg smlm..huhu..ade tu siap dah tanye ‘kak, motor cam akak beli tu brp ek?’ fuh..relaks2 la dulu..baru sampai dik..lagi horror..kak nak balik camner..ala lala…x kan dah homesick kot.huhu

itu kesah smlm..yg aku x smpt nak taip sbb penat sgt smpi sakit tekak gelak…huhu..tapi hari ini, aku ngan grup thesis aku telah dikjutkan oleh briter yg x sedap didengar..dr research kitorg dah gi Melbourne sbb sambung blaja..pahtu, dier ckp nama this one lecturer yg akan konon2 gantikan dier..pastu, biler kiotrg jumpe dr tu, dier kate..’ngapain dia lagi ajar2 kamu’..we were shocked bcos..hello, we’ve done the proposal technically, and we are in the team..how could u say that..tapi tu x kesah la..sbb dier mmg x tau yg dier di suruh or dimintak tolong ajarkan kitorg camner nak wat research..so skrg kitorg kena la carik dr sendiri..but still on the same thesis la but with different dr..erkk..well..basically we’ve got the grant, so that’s quite good enuff la…huhu..Ya Allah lancarkan la perjalanan thesis kami..amin