Archive for May, 2008

with words we can conquer the world

This blog is currently in a process of moving out to a more accessible blog that is wordpress under the name of http://www.doyotcomcom.wordpress.com. This has to be done due to the sengalness of the Internet at my house. which makes the author really upset..finally the author made this choice due to some secrets that can’t be revealed in this blog, and must be kept under password protected entry..till then bye

It’s complicated

with words we can conquer the world

Salam. Lamanyer tak blogging.Seriously berada dalam mood bermalasan untuk blogging. It’s not that i have writer’s block. It is just i don’t feel like to do so. Ok close case.

hari ni sebenarnyer saya nak bercerita tentang relationship and marriage. Mengambil idea dari blog Sarah..hehe. Tapi kena betul dengan ape yg saya lalui semnjak akhir2 ini. Rakan saya waktu di TKC bakal mendirikan rumah tangga tanggal 2 Ogos ini. Dan sepupu saya pula bakal bertunang Jun ini. Ada seorg lagi kawan saya(nama dirahsiakan) bakal mendirikan rumahtangga tahun depan. Amboi. Mak saya pon dah mula bertanya, saya bila lagi. Adik saya juga dah berpunya. Dan emak saya pastilah hendak saya kahwin sekali dengan adik saya. hahha..camaner ni..adoii.Nak je jawab “Muda lagi la”.tapi mcm x sedar diri pula dah 23 tahun. Kalau semasa saya kecil2 dahulu, umur 23 tahun seperti terlalu dewasa bagi saya. Sekarang bila menempuh sendiri umur 23 tahun ini, terasa seperti masih anak2 lagi.

Adakah saya risau?. Tidak sama sekali. Tidak juga memikirkan saya terlalu memilih. cuma belum masanya mungkin untuk saya fikirkan. Menunggu habis belajar dulu. Ya, mungkin itu jawapan paling tepat dan selamat. Tapi ba’mana kalau ada yang mengatakan bukannya x boleh menyelam sambil minum air.Memandangkan mak saya dulu juga kahwin semasa belajar. Mmm..ok. Long pause there. Nak sahaja saya mengatakan kepada mak saya” Tak pe lah, mak carikan je la”. Tapi memikirkan pula, mana tahu saya x suka. Maklum, saya kan memilih. hahaha..ok lah sambung episode 2. Got Kelas bahasa Jawa to go.aishh..

The Gems

with words we can conquer the world

Bulan MEI ialah bulan ibu bapa kepada saya. Kenapa. Sebab kedua2 ibu dan bapa saya lahir pada bulan MEI. Ayah Saya pada 7 Mei, dan Emak saya pada 9 Mei. Rindunya nak balik rumah. Dan Hari Ibu pada tahun ini jatuh pada 11 Mei. Selamat Hari Ibu. Planning asalnya saya nak kirimkan hadiah kepada mereka, tp memandangkan yang tak lama lagi saya akan bercuti, maka saya bawak je lah hadiah tu.

Ok..saya dah blank nk tulis ape..haha..nnt lah sambung lagik..=)