Archive for December, 2009

Ohaiiyyoo….

Hari ni banguun sangat awal ok!. Pukul 2 saya dah bangun, solat jap…pastu terasa masih ngantuk..ape lagi, browse internet la saya. Since pagi2 ni internet masih laju. hehs..sambil blajar DV..DV susah la..huhu..Then masa tgh browse2 internet..dapat benda comell ni..Comel gile ok si Nina ni..hehs..Cho Kawaii des..ok mari tgk2 sambil hilang ngantuks k..=).Nina ni mix .Ayah dia omputih, mak dia Japanese. So dia boleh cakap 2-2 bahasa. tp rasanya dia more to Japanese language kot..hehe

Advertisements

Fragile

I hate myself when i am at fragile mode..it’s so sick..and so depressing..i can’t think positively about other people’s thought, and will end up having ‘terasa hati’ all day long…Though i know my best friend is only Allah, but when i face this kinda feeling makes me feel Allah don’t love me anymore, so He show His anger by showing that no one love me…Feeling Alone though i am surrounded by lots of people…And this feeling is not good. You must have good thoughts for Allah…must not have that way of thinking..ok..hate myself mode..;(

Stase Kecantikan

Assalamualaikum..

fuh fuh…tiup sket habuk dan sesawang kat blog ni…ada salji lagi..mmg nampak sangat  tak bersentuh..Dah bersentuh, tp blurr plak nak taip dari mana dulu..hehe..meh saya cerita saya di Stase Kecantikan. Sebenarnya nama department yang saya masuk ni bukan nama dia Stase KEcantikan, tapi nama dia DermatoVenereology. Ok. Stase ni memang semua pasal Kulit dan Kelamin la. Huhu. Ingat orang belajar Dermatology tu pasal kulit kat muka je..kat ‘situ situ’ pon kena okeh…Adapun aku rasa stase ni diberi nama Stase kecantikan, sebab mungkin banyak residen dia cantik2 dan licin halus mulus kulit diorang. Bak kata kawan saya, “Fuh, memang benar2 terawat semua” hahah..ok of course la itu lelaki yang cakap.hahaha.

Walaupun sebenarnya ramai yang kata Stase saya santai (read:relax), tapi pada saya tak pon. Siapa la cakap tu. Nampak sangat patho. Rasanya hampir setiap hari saya pulang jam 3-4 petang. Semalam lagi la, dekat pukul 5 kot baru balik.Sebab, ada ilmiah la, Semalam ada workshop Kusta. huhu. Dan setiap hari lunch pada pukul 3-4 petang..MEmang sangap jadi dinner skali la tu maksudnya. huhuhu. Tapi tak kurang pon berat badan. Hampeh. Dah la tengah bet dengan Karte ni. Tak boleh jadi Tak boleh jadi. Dah ada orang nak belanja Rempah Asia free, kena gak menang bet ni.hahahaha…ok insentif je.hehe..Untuk memenuhi syarat ujian, kena cari 8 kes di Sardjito, dan 40 kes di rumah sakit perifer. Ok, amat tak best ok nak memenuhi syarat2 ni, sebab 1) Setiap kes, harus ada konsulen yang cek sama pasien tu which is susah giler, sebab konsulen tak de..Dah tau bizi, tak yah la jadik konsulen. Menyusahkan orang 2) Setiap hari kitorang hanya MAKSIMAL boleh ambil 2 kes je, walaupun ada berpuluh puluh puluh puluh kes kat Sardjito tu boleh ambil 2 JEEEE..ok itu amat la sangap..3) Memandangkan kitorg hanya minggu pertama, maka pengambilan kes hanya boleh dibuat pada hari ketiga kitorg di poliklinik, sebab kitorg nyer jadual kat poliklinik minggu ni. Dan for u guys information, kitorang hanya seminggu di poliklinik and a week means 6 days…..helloooo…..maximal 2 cases a day..gosh…u do the maths. 4)kitorang di bulan yang x bernasib baik sket la, sebab 2 minggu ke depan saya akan ke luar kota, yang bererti, dari 6 working days, 4 days at luar kota and the next 2 will be at Sardjito, akan tetapi…memandangkan hari jumat depan adalah cuti, sebab awal muharam..Maka kami hanya akan dapat ambil kes pada hari Sabtu je…ok????Sabtu je, sebab the next week tu krismes, so Cuti Jumat Sabtu, and kitorg x de chance langsung nak jejak poliklinik..Xde ok Xde…Sebab next week nyer satu lagi tu kitorg kat Stase Bangsal..Hangin tak hangin tak?????…..Ko nak suruh kitorg extend ke ape…Sistem kebijakan sape la ni….Tak bijok langsung…Nak je aku kasik Bengkel Siri KEbijakan UPSR untuk diorg…Sungguh *ttoooott*..Anyway close case..malas nak memikirkan whatever will be will be..I am so stressed out thinking of this…

Anywayyy..well the past few days were so hectic, to adapt with systems, the group conflict that is getting worst and worst, the busy drs that we can’t consult with..And lots more..Heck…We still lucky to get funny dr as our pembimbing klinik. Ok la, the initial is Dr A.hehe..She is so petite and cute..And some says she is so scary…haha..but at the same time klakar..hahaha..ok  how about this..Imagine fierce face when conducting tutorial, and at the same time funny when friend was answering her questions.

Friend: Jadi, yang dinamakan bakteria utuh it yang ada daya…

Dr.A: Daya??!!! Maha Daya Cinta *singing while shaking her body a  bit*..

Damn klakar ok..I was giggling badly..Then, on yesterday..

Me: Jadi, kita harus anamnesis (read: history taking)  pasien dan menanyakan, apakah di lingkungan bapak ada yang sakit serupa? (read:sakit yang sama)

Dr.A: Serupa siapa??Ikut rupa bapaknya??

Me: ehehee….*dang*…

Haha..overall, i can’t say DV is a relax department as it is never looked like one to me…The diagnosis are difficult to make, lots of work to do..And I HATE conflictssss….it so ruining my dayss..As for now..Chow people..I’ll update later about me went rafting last week…Yeayy…