Archive for the ‘myself and i’ Category

One step at a time

Assalamualaikum,

Akhirnya, perkara yang saya amat geruni telah saya lakukan pada hari ini. Sebenarnya tak de lah rasa gerun sangat. Tapi erm..cuak juga kot. Ok, saya dah kasitau ibu kost, atau owner rumah yang saya duduki sekarang bahawa saya akan berpindah dan tak menetap lagi di sini. Saya perlukan perubahan. Perlu dengan sangat. Walaupun saya sangat sayang rumah ni, tapi this moving out thingy is for the best. I wan to make my final year here something I will remember for the rest of my life. Saya perlukan perubahan* berkata dengan penuh semangat*. Sudah lama saya berfikir perkara ini. Tapi baru sekarang saya dapat melaksanakannya. Banyak kebaikan jika dilihat dari sudut yang lain:

1)Sangat dekat dengan Hospital. Serius.5 minit jalan sudah sampai.  Jadi kalau saya balik oncall tengah2 malam x de la takut sangat. X dela saya suruh Nindi atau Belgis hantar saya balik.

2)Saya boleh jimat duit motor and duit letrik. Serius dengan sangat.

3)Usrah semakin dekaaat di hati…hehe.. x boleh la malas2 lagi, sebab usrah kat rumah sendiri…hahahaha…

4)peribadi…=))hehe

Oh…so can’t wait…tanggal 1 Februari nanti ye….eh mcm orang umum nak kawen plak…huhu

Advertisements

Akhirnya…

Akhirnya, selepas 3 minggu di Saraf berhempas pulas jaga dan belajar dan segala macam, hari ini secara rasminya saya cuti di hujung mingguuuuuuu…yeayyyyyy…haha..pathetic tak?..penat ok x de cuti di hujung minggu..dan selama 3 minggu ok…mmg azab la..Dan hari ini, seperti telah di plan saya, kemas bilik sepenuh hati, basuh baju (tunggu giliran..lom sempat lagi..kesian mesin basuh..semput dia)..study sebab minggu depan examm…main farmville..(haha..ini hari2 pon main)…Masak breakfast iaitu mihun, yang diidam2kan sekian lama..=))

Ok, nak cerita, Raya Haji ni saya tak balik……….huhuhu…..sedih gak la..Ada instinct macam kena masak rendang lagi je..Hopefully UPIMI x panggil aku masak2..haha..opss hopefully AJK x baca entry ni..haha..malas la tahun ni..Penat tahun lepas pon tak hilang lagi masak 4 ekor kambeng ngan sekor lembu..ambik kau..hahaha..Alhamdulillah masa balik hari tu, dapat rasa rendang nenek yg saya makan sekali stahun je..Iye la, dah jarang dapat balik kampung sekarang..Waktu balik kampung hari tu rasa sedih dan rasa terharu dengan atuk ngan nenek…Mungkin sebab atuk dan nenek banyak kasi tips menghadapi realiti kehidupan..Lain je rasa semenjak akhir2 ni kalau borak ngan atok ngan nenek..Atok is the greatest granpa ever alive, and nenek the most amazing nenek ever alive..ok..jgn nanges2..sedut balik air mata..Ok tak mau criter sdih2 sebagai penutup malam ni…

Oh, hari ini, akhirnya saya berjaya menggunakan microwave untuk msak kek yang amat saya idamkan semenjak dari Darjah 4..Kek itu amat sedap..Ala, kek instant je…Tp sedap la juga.hehe…Tak sesuai nak buat menantu betol la budak ni, ada ke masak kek instant..hahaha..pedulik apa..wekkk..Siap boleh jadi mcm marble kek saya buat..haha..Kemudian, ke Rempah Asia dengan groupmates..Makan Nasik Tomato weyyy…hahaha..ngan Air Sirap Limau…Posto posto..saya takkan balik Msia smpi bulan 6 tahun depan..lama tak???huhu..tapi rasanya kalau saya homesick sangat, saya balik kot..hehehe..=p

Ok dokie..that’s enuff for the story of my weekend..I was hoping of watching movies, but ended up nailing myself on study table and read neuro bookss..by nay mean…booksss…uhuhu..till then..=)

I’m going home

Yup as the title above i’m going home from 4th october till 18 october iAllah. how cool is that. having 2 weeks of holiday and raya means a lot to me. I will really really use this holiday wisely. Lots of visiting family here and there. Lots of catching up with my old friends and cousins. But unfortunately there isn’t any wedding reception during that time. All my friends wedding are going to be in december. Alaaa..Paan, Syahid, Faiz, Mamat..oohh i;m going to miss the whole fun.

Oh, and next week just before going back home, i have to complete my exam first. My examiner is going to be Dr Hendro Wartatmo.Oh God, I’m so scared. The Dr is very nice according to lots of people, but still, i have to study fir my exam..Oh God, Please help me. Tolongla kasi soalan senang2. Maju sekali je. Lepas tu boleh balik dengan riang gembira, sambil kumpul duit raya lagi.hahahaha.ok terserlah sifat mata duitan saya.hehehe..weight-loss-surgery

Anyhow my point is i wanna go home, and i’m so not care of my exam.(denial state)..=p And after that i’m free of surgery. Bye bye surgery..see you in housemanship..hahaha.


Graduation Day

On May 19 was my Graduation Day. But that is for theory graduation. So I haven’t finished my study yet (-_-”).  My parents were’nt coming. So, I ‘menumpang kasih’..wahahaha..dengan mak Nanie yang sangat comel. Graduation Day was held at Grha Sabha Pramina, and Alhamdulillah this year, the whole 2005 batch had graduated.

IMG_3696Pagi before ke Grha Sabha.

IMG_3707Sebelum masuk  Grha Sabha.

IMG_3720Kami wisudawati =)

IMG_3725dalam hall Grha Sabha

IMG_3728

Dari Kiri: David, saya, Nani, Stephanie

Sekarang hanya harus tumpukan perhatian pada clinical rotation saya. Sekarang dapat Cycle Pediatric, setelah itu cuti..yeayy..dan baru masuk MEdical Forensic. Doakan saya ya. =)


Masa berkualiti

Alhamdulillah, cuti kali ni banyak juga saya manfaatkan buat kerja2 berfaedah yang saya tau saya takkan buat di Malaysia. Hari ini seharusnya ada kelas renang, tapi tak jadi pula. Esok la tu. Makanya hari ini rutin saya bermula pagi2 dah pergi pengajian di Mardhiyah. Kemudian, pergi kost Belle sebab pukul 10 konon2 nk jumpa Tabita.haram x jumpe.. lepas tu balik salin resipi2 dari MAkcik Nigella kesayangan saya. Ok lepas ni nak masak best2. Dia punya Classic Choc Cake memang ooey gooey la..Tak tahan.. Mesti mau cuba resipi ini. Terbaik. Kemudian, pergi gym sebab ada PT(Personal Trainer). punya la banyak umat manusia kat situ. Lain kali PT pagi je la. Kemudian balik, sebab dah sangat kebulur. Naik motor pon teringat makcik Nigella punya cake dan cheesecake dan breakfast bar dan semua2 tu la.. Last2 makan roti je..uhuhu..cheesecake

Malam ni nak habiskan tengok Dari Mata Arisa. Sebab lepas ni tak tau la bila ada freetime cenggini kan. Masuk Koas 4 May iAllah. Ok Cuak .Semoga dapat group yang best. 

Esok ada kelas renang dan gym dan kelas bahasa Arab. Ok penat dan bizi. Nak study lagi. Study2.

Alhamdulillah

Salam semua. Sorry for the very long silence. I was preparing for my minor surgery remedial which I passed it with flying colours. Alhamdulillah. Allah Maha Mendengar doa hambanya yang bersungguh sungguh. Terima kasih kepada rakan2 yang lain yang beri dorongan dan semanagat.. Chewaah..Ayat macam nak bagi Salam Perantau je ape kes..hehe..

Mula2 saya sangat cuak. Sebab ia adalah minor surgery.. Satu kesilapan kecil anda boleh dihalau keluar. Tadi sempat saya jeling markah saya. Rasanya full marks.. Tak tau la kot mata saya ‘kero’ ke..ehehe. Alhamdulillah. Dr dia pon amat baik sangat. Sebenarnya tadi pagi saya sangat gelabah sebab tak dapat nak tengok video minor surgery Dr. Sunoko buat kali terakhir disebabkan komputer saya ada masalah nak baca CD tersebut. JAdi tanpa berlengah masa, terus saya jengah YouTube. Hahaha..Sebelum tu sempat lagi tengok Dari Mata Arisa.hhehe.  Setelah saya ‘search’ alat2 atau pun instrumen untuk dijahit barulah saya ke Skills Lab. 2 kali saya pergi toilet sbb nak kenc..(Weh tu pon nak citer ke..wahaha..pedulik ape)..

Kesimpulannya, malam ni saya boleh tidur dengan lena sekali..woot woot..=)

p/s: semalam saya tak boleh tidur.. Tumpang bilik Keri..ingt tido kejap je. Sekali terlama lah pulak. pagi2 Subuh baru gerak gi bilik saya semula. Huhuhu. Kesian Keri tidur atas lantai..Saya rasa bersalah sangat..huhu. Notes untuk diri sendiri..lain kali jgn tidur kat bilik orang..

Busy bee

Salam, Lewat kebelakangan ni saya agak sedikit busy. Konon la.hehehe. Mari kita lihat apa aktiviti saya selama cuti yang lebih kurang sebulan ni.

1) Gym with PT

2) Kelas Bahasa Arab

3) Swimming lesson

4) Praktis minor surgery

5) Study sebelum masuk KoAss..

Dan usrah seperti biasa, dan aktiviti2 bersama rakan2..Ok dah bizi ni. Tak leh update bebanyak.. Nanti2 ada masa saya update ok. Mungkin tentang gym dan PT training yang saya ambil. Till then tdl.